علائم خرابی گیربکس خودرو

علائم خرابی گیربکس خودرو شامل صدای غیرعادی ، تعویض نشدن دنده ، نشتی در گیربکس ، بوی سوختگی ، روشن شدن چراغ هشدار گیربکس و … می باشد.

مشکلاتی که برای بخش های مهم خودرو بوجود می آیند باید به صورت اصولی و تخصصی حل شوند. امدادجان ، مکانیک هایی را در اختیار دارد که می توانند هر یک از نواقص خودرو را به خوبی برطرف کنند تا مدتها شاهد بوجود آمدن مشکل نباشید.

اگر خودروی شما به هر یک از خدمات پنچرگیری ، تعویض روغنی ، سرویس و تعمیر خودرو ، تعمیرات قفل ، نصب قطعات ، نصب سیستم ، تعویض باتری و … نیاز داشت با امدادخودروی امداجان تماس بگیرید که ارائه دهنده این خدمات در محل است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .

گیربکس خودرو چیست و چه وظیفه ای دارد ؟

پیش از بررسی علائم خرابی گیربکس خودرو  ، با عملکرد آن آشنا می شویم. گشتاور تولیدی در موتور با توجه به نیاز ماشین به چرخ ها انتقال پیدا می کند. گیربکس یا جعبه دنده ، مسئولیت کنترل و تنظیم این قدرت را دارا می باشد.

به بیان دیگر ، گیربکس شرایطی را فراهم می کند تا خودروداران بتوانند ماشین را با سرعت های گوناگون در هر وضعیتی مهار کنند. موتور برای تعیین قدرت و گشتاور ، مشکلی ندارد اما برای رساندن خودرو به سرعت بالا بدون بالا بردن دور موتور و گشتاور به کمک گیربکس نیاز دارد. مهمترین وظایف گیربکس شامل جلوگیری از سرعت های ناخواسته ، تنظیم جهت حرکت و کار کردن موتور بدون حرکت ماشین است.

مهمترین علائم خرابی گیربکس خودرو چیست ؟

موارد زیر ممکن است به دلیل خرابی گیربکس خودرو باشد. تشخیص اینکه این علائم نشان دهنده چه مشکلی است ، با مکانیک های حرفه ای است. اما معمولاً این نشانه ها ، بیانگر خرابی گیربکس است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .

تعویض نشدن دنده ، نشانه نقص گیربکس

اگر برای تعویض دنده دچار مشکل هستید ، باید به انسداد فیلتر گیربکس ، نامرغوب بودن مایع گیربکس ، خرابی گیربکس ، خرابی سنسورها و … شک کنید. خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک در زمان تعویض دنده از درایو به پارک ، شاهد تأخیری در هنگام درگیر شدن دنده است. نقص گیربکس در گیربکس های دستی موجب می شود که ارتباط میان دور موتور در دقیقه و سرعت و حرکت واقعی ماشین ، قطع شود.

شنیده شدن صدای غیرعادی ، از علائم خرابی گیربکس خودرو

هر صدای غیرعادی در خودرو بیانگر وجود مشکلی خاص است. اگر صدای غیرعادی در زمان تعویض دنده شنیده شود ، احتمال خرابی گیربکس وجود دارد. صدایی که گیربکس اتوماتیک به علت خرابی ایجاد می کند ، ضعیف تر از صدایی است که گیربکس دستی به دلیل خرابی بوجود می آورد. تشخیص اینکه صدای غیرعادی دقیقاً مربوط به چیست ، با مکانیک است.

بوی سوختگی ، نشانه نقص گیربکس

سوختگی روغن گیربکس ، بوی تند و تیزی را بوجود می آورد که مانند بوی لاستیک سوخته است. در صورتی که بوی سوختگی به همراه نشت مایع باشد ، بیانگر پایین آمدن سطح مایع گیربکس است. پایین بودن سطح گیربکس منجر به اصطکاک میان دنده ها می شود که این مسئله داغ شدن بیش از اندازه گیربکس را به دنبال دارد. در این حالت بوی سوختگی پخش می شود. بوی سوختگی از علائم خرابی گیربکس خودرو است. بوی سوختگی ممکن است به دلیل خرابی رادیاتور یا کافی نبودن روغن موتور باشد. اگر احساس بوی سوختگی کردید ، حتماً از تکنسین بخواهید که خودرو را چک کنند.

روشن شدن چراغ هشدار گیربکس

قطعاً اگر چراغ هشدار گیربکس روشن باشد ، مشکلی در گیربکس وجود دارد. چراغ هشدار ، سنسورها را از لرزش جزئی و غیرعادی که معمولاً خودروداران متوجه آن نمی شوند ، باخبر می کند. محل قرارگیری سنسورها در نواحی مهمی از گیربکس است. اگر چراغ هشدار روشن می شود ، اصلاً نسبت به این مسئله بی توجه نباشید و سریعاً خودرو را به یک مکانیک نشان دهید.

نشتی در گیربکس ، از علائم خرابی گیربکس خودرو

روغن گیربکس ، ایفاگر نقش روان کننده در گیربکس و مایع هیدرولیک به منظور فعال کردن دنده در گیربکس می باشد. اگر گیربکس نشتی داشته باشد ، روغن کاری گیربکس به درستی صورت نگرفته و این مسئله موجب افزایش اصطکاک گیربکس می شود. افزایش اصطکاک سبب می شود که دنده ها کهنه شوند و گیربکس به تدریج داغ کند.

اگر شاهد مایع سرخ رنگی در زیر ماشین بودید ، نشتی گیربکس را احتمال دهید. در صورتی که مایع قهوه ای یا سیاه رنگی را ملاحضه کردید که بوی سوختگی می دهد ، احتمال دارد که روغن گیربکس سوخته باشد و مشکل نشتی وجود نداشته باشد.

سروصدای ماشین در زمان خلاص بودن

یکی از علائم خرابی گیربکس خودرو ، سروصدای ماشین در زمان خلاص بودن است. گیربکس خراب معمولاً خود را با صدای غیرعادی در زمان خلاص بودن ماشین نشان می دهد. اگر روغن گیربکس تعویض شود و همچنان این مشکل برقرار باشد ، باید خودرو را به یک مکنیک ماهر نشان دهید تا سلامت گیربکس آن را چک کند.

کار نکردن پدال کلاچ ، از علائم خرابی گیربکس خودرو

در صورتیکه برای گرفتن کلاچ ، پای خود را زیاد از حد معمول بالا یا پایین می آورید ، ممکن است گیربکس خودروی شما درگیر شده باشد و خراب شده باشد. در این شرایط تکنسین باید بررسی کند که کار نکردن درست پدال کلاچ به چه علت است. آیا گیربکس خودرو مشکل دارد یا مشکل از قطعه دیگری است.

لرزش ماشین و بالا رفتن دور موتور

در صورتیکه خودرو در حال لرزش است ، ممکن است سیستم گیربکس آن ساییده شده باشد. ساییدگی گیربکس باید در اولین فرصت بررسی شود تا خرابی بیشتری به بار نیاورد. این مشکل ممکن است زمینه ساز مشکلات دیگری در خودرو شود.

حرکت نکردن خودرو در دنده

یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس خودرو ، حرکت نکردن خودرو در دنده است. اگر خودرو در دنده درایو یا دنده یک است ولی حرکت نمی کند ، حتماً مشکلی در گیربکس وجود دارد. این مشکل باید بررسی شود تا علت حرکت نکردن خودرو در دنده مشخص شود. این مشکل هم برای خودروهای دنده اتوماتیک و هم برای خودروهای دنده ای بوجود می آید. مکانیک های امدادجان قادر به رفع کلیه ایرادات خودروهای دنده اتومات و دنده دستی هستند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
همین حالا تماس فوری بگیرید