علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها

خرابی بلبرینگ چرخ‌ها به آسانی قابل تشخیص است. نشانه های خرابی این قطعه را به صورت کامل بررسی می کنیم.

یکی از قطعاتی که در نحوه حرکت خودرو اثرگذار است ، بلبرینگ چرخ ها می باشد. این قطعه هم مانند سایر قطعات خودرو پس از مدتی کار کردن خراب می شود و نیاز به تعویض دارد.

تمامی خدمات موردنیاز خودرو ، توسط امدادخودروهای جدید ارائه می شوند. بنابراین نیازی نیست که برای رفع هر نیاز و مشکلی از خودرو به تعمیرگاه مراجعه کرد. یکی از خدماتی که تمامی خودروها در طول عمر خود بارها به آن نیازمند می شوند ، خدمات آپاراتی سیار می باشد که این خدمات از سوی امداد خودروی امدادجان ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پنچرگیری سیار
با ما همراه باشید .

بلبرینگ چرخ خودرو چیست ؟

با علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها آشنا می شویم. پیش از بررسی علائم معیوب بودن بلبرینگ ها با خود این قطعه آشنا می شویم. بلبرینگ از قطعاتی از چرخ خودرو است که در ایمنی خودرو اثرگذار است. بلبرینگ چرخ در انگلیسی Wheel Bearing شامل کره های فولادی ریز است که در یک رینگ فلزی در مجاورت یکدیگر قرار می گیرند.

در مرکز چرخ ماشین ، قطعه ای فلزی توخالی قرار دارد که به آن توپی چرخ گفته می شود. بلبرینگ چرخ خودرو به صورت فیکس و ثابت داخل هاب یا توپی قرار می گیرد و ضمن اتصال چرخ به ماشین موجب کاهش اصطکاک در زمان به گردش درآمدن چرخ ها می شود.

بلبرینگ باید پس از مدتی کار کردن عوض شود تا عملکرد چرخ خودرو دچار مشکل نشود. اگر نمی دانید که چه زمانی باید به تعویض این قطعه اقدام کنید ، ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید تا به خوبی با نشانه های معیوب بودن بلبرینگ چرخ ها آشنا شوید.

اجزای اصلی بلبرینگ خودرو

اگر با مشکل خرابی بلبرینگ چرخ‌ها روبرو شدید ، به گونه ای که فقط بخشی از بلبرینگ خراب شده باشد باید فقط همان بخش را عوض کنید و نیازی به تعویض کلیه قسمت های بلبرینگ ندارید. هر یک از اجزای بلبرینگ در ایفای نقش اصلی بلبرینگ ، مؤثر هستند.

مجموعه بلبرینگ شامل رینگ داخلی ، رینگ خارجی ، ساچمه ها ، قفسه ، درپوش و … هستند. البته برخی از بلبرینگ ها فاقد درپوش هستند. بنابراین برخی از بلبرینگ ها ، پنج قسمتی بوده و برخی دیگر چهار قسمتی هستند.

وظیفه بلبرینگ در خودرو

خرابی بلبرینگ چرخ‌ها سبب می شود که خودرو در حرکت خود با مشکل مواجه باشد. نقش بلبرینگ خودرو بسیار مهم است. بلبرینگ در واقع به منظور جلوگیری از اصطکاک و فرسودگی میان اجزای خودرو نصب شده است. هنگامی که اصطکاک کمتر شود ، سایر اجزای خودرو می توانند به درستی کار کنند و سایش کمتری ایجاد شود. در این شرایط ، طول عمر قطعات مرتبط با بلبرینگ افزایش پیدا می کند.

انواع بلبرینگ‌های چرخ خودرو

بلبرینگ های به کار رفته برای خودرو در انواع مختلفی وجود دارند. هر یک از این بلبرینگ ها دارای ویژگی های خاصی هستند. خرابی بلبرینگ چرخ‌ها ممکن است برای هر یک از بلبرینگ ها بوجود بیاید.

بلبرینگ های غلتکی ، بلبرینگ های دقیق ، بلبرینگ های غلتکی زاویه دار ، بلبرینگ های توپی عقب چرخ و … از جمله بلبرینگ هایی هستند که برای خودرو به کار می روند. بلبرینگ های چرخ خودرو را بر اساس موارد دیگری دسته بندی می کنند. بلبرینگ های موجود در خودرو با توجه به شکل ظاهری ، اندازه و کارایی خود به چندین نوع شامل بلبرینگ چرخ جلو و چرخ عقب ، بلبرینگ پینیون ، بلبرینگ هوزینگ ، بلبرینگ گیربکس ، بلبرینگ فن ، بلبرینگ پلوس ، بلبرینگ کولر ، بلبرینگ کلاچ ، بلبرینگ هرزگرد ، بلبرینگ فرمان ، بلبرینگ ته میل لنگ و … تقسیم می شوند که هر یک در بخشی از خودرو به کار رفته اند.

تشخیص خرابی بلبرینگ چرخ‌ها از روی صدای آن

در صورتی که بلبرینگ چرخ ها صدمه دیده اند یا فرسوده شده اند ، حتماً در زمان حرکت خودرو به صدا در می آیند. صدای بلبرینگ چرخ ها با توجه به نوع مشکل بوجود آمده برای آن ، متفاوت است.

اگر پیچ و مهره های بلبرینگ چرخ ها شکسته باشد ، صدای بسیار ضعیفی ایجاد می شود. البته اگر شدت آسیب دیدگی پیچ ها بیشتر باشد ، صدای پخش شده بلندتر خواهد بود. صدای بلبرینگ در این شرایط مانند صدای لاستیک ها در زمان تماس با جاده ای ناهموار است.

زمانی که در جاده ای با سرعت پایینی در حرکت هستید و خودرو را از طرفی به طرف دیگر جاده می برید و وزن خودرو را از یک سمت به سمت دیگر تغییر می دهید ، به صدای بلبرینگ چرخ ها دقت کنید که بیشتر یا کمتر می شود. در صورتی که در زمان چرخش به یک طرف صدای خودرو بیشتر شود ، بلبرینگ معیوب مربوط به چرخ های آن طرف است. بنابراین یکی از نشانه های خرابی بلبرینگ چرخ‌ها ، صدا دادن بلبرینگ ها است.

در صورتی که متوجه خرابی بلبرینگ‌ها شدید ، حتماً لاستیک ها را بررسی کنید که فرسوده و کهنه نباشند. اگر لاستیک ها ساییده و ناهموار باشند ، ممکن است چرخ ها تراز نباشند و یا فشار باد آنها تنظیم نباشد. تراز نبودن چرخ ها به دلیل خرابی سیستم تعلیق است. حل مشکلات مربوط به چرخ ها را از تکنسین های امدادجان بخواهید. آپاراتی سیار امدادجان در سریعترین زمان به انواع خودروهای ایرانی و خارجی خدمات دهی می کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .

مهمترین علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها چیست ؟

نشانه های زیر بیانگر این هستند که بلبرینگ ها آسیب دیده اند و باید آنها را بازدید کنید تا در صورت خرابی به تعویض آنها اقدام کنید. اگر خودروی شما در هر بخشی دچار مشکل شده است ، از مکانیک های امدادجان درخواست کمک کنید. امدادجان نه تنها به سرویس و تعمیر خودرو اقدام نموده بلکه دیگر خدماتی مانند پنچرگیری ، تعویض باتری ، تعویض روغن ، امداد قفل و سوئیچ و … را ارائه می دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعویض روغن سیار
با ما همراه باشید .

نشانه های معیوب بودن بلبرینگ های چرخ ، شامل موارد زیر است :

سروصدا کردن بلبرینگ چرخ های خودرو

همانگونه که بیان نمودیم اولین نشانه خرابی بلبرینگ چرخ‌ها ، سروصدای آن است. اگر احساس می کنید که لاستیک ها صدایی مانند آسیاب کردن می دهند ، حتماً بلبرینگ های آنها را چک کنید. زمانی که بلبرینگ چرخ ها خشک می شوند و اصطکاک زیادی درون آنها ایجاد می شود ، بلبرینگ ها به صدا می افتند. نوع این صدا به گونه ای است که انگار دو فلز بر یکدیگر ساییده شده اند. اگر کمی به صدای بلبرینگ ها دقت کنید ، متوجه می شوید که بلبرینگ معیوب مربوط به کدام چرخ است.

سایش ناهموار لاستیک ها ، از علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها

اگر لاستیک ها به صورت غیریکدست ساییده شده اند ، ممکن است بلبرینگ های آنها خراب شده باشند. اگر ساییدگی لاستیک ها صرفاً به دلیل مرور زمان باشد ، باید یکدست و یک شکل باشد. اما اگر ساییدگی لاستیک ها یکدست نباشد ، حتماً بلبرینگ ها موجب این سایش ناهموار شده اند. البته سایش ناهموار لاستیک ها ممکن است دلیل دیگری داشته باشد. تراز نامناسب چرخ ها ، نامتعادل بودن لاستیک ها و … از جمله این دلایل هستند.

نکته : اگر در مواقعی با مشکل خرابی بخش های مختلف خودرو مواجه شدید ، به گونه ای که خودرو قادر به حرکت نبود می توانید با امدادجان تماس بگیرید که یکی از حرفه ای ترین امدادخودروها است و به جدیدترین یدک کش ها و خودروبرها مجهز است. خودروی شما به صورت صد درصد ایمن توسط امدادخودروی امدادجان حمل می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعرفه حمل خودرو با کفی خودروبر با ما همراه باشید .

لرزش فرمان به دلیل نقص بلبرینگ ها

یکی دیگر از علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها ، لرزش فرمان است. البته لرزش فرمان تنها به دلیل نقص بلبرینگ ها نیست و ممکن است دلایل دیگری داشته باشد. زمانی که شدت آسیب دیدگی بلبرینگ ها زیاد است ، فرمان خودرو می لرزد. زمانی که سرعت خودرو را کاهش می دهید ، به خوبی این لرزش فرمان را احساس می کنید. هر چه پای خود را بیشتر بر روی پدال گاز فشار می دهید ، لرزش بیشتری را حس می کنید.

برخی بر این باورند که لرزش فرمان به دلیل نامتعادل بودن لاستیک ها است ، در حالیکه لرزش فرمان به دلیل نامتعادل بودن لاستیک ها معمولاً در سرعت های بالا اتفاق می افتد.

کشیده شدن فرمان خودرو به یک طرف ، از علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها

زمانی که بلبرینگ ها معیوب هستند ، فرمان به یک طرف ( سمت بلبرینگ های معیوب ) کشیده می شود و می لرزد. در چنین حالتی بلبرینگ ها به شکل پوسیده و حفره دار هستند. زمانی که بلبرینگ ها معیوب باشند ، سطح آنها معمولاً سخت می شود. در چنین شرایطی ، مقاومت سطح لاستیک در برابر ساییدگی و خوردگی و فرسایش کم می شود.

این نشانه ، بیانگر نامناسب بودن روتورهای ترمزیا کالیبره های ترمز می باشد اما دلیل اصلی آن معمولاً خود بلبرینگ ها هستند که به سبب مقدار فرسایش در آن ، موجب کاهش مقاومت چرخ ها می شوند.

لق زدن و حرکت زیاد چرخ ها

یکی دیگر از علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها ، لق زدن و حرکت زیاد چرخ ها می باشد. پی بردن به این نشانه از پی بردن به سایر نشانه ها سخت تر است. چون برای فهمیدن آن باید ماشین را بر روی بالابر هیدرولیکی ببرید یا هر دو چرخ ها را بر روی محور پایه های جک قرار دهید.

زمانی که خودرو بلند شد ، یکی از چرخ ها را گرفته و تلاش کنید آن را به طرف جلو و عقب حرکت دهید تا ملاحضه کنید چرخ تا چه اندازه حرکت دارد . این چرخش را برای بخش دیگر محور مجدداً انجام دهید.

به همین دلیل می گوییم که تشخیص این نشانه از علائم خرابی بلبرینگ چرخ‌ها دشوار است. در صورتیکه در زمان تکان دادن شاهد جلو و عقب رفتن چرخ ها باشید ، قطعاً بلبرینگ ها خراب هستند. بلبرینگ های سالم مانع از چرخش یا لرزش زیاد چرخ ها می شود.

جهت رفع عیب بلبرینگ ها باید به مکانیک های مجرب مراجعه کنید. مکانیک های مجربی که توان تشخیص علت بروز مشکل را داشته باشند. این مکانیک ها نه تنها بلبرینگ را عوض می کنند بلکه مشکلی که موجب خرابی بلبرینگ شده است را حل می کنند. این مسئله سبب می شود که مجدداً با مشکل خرابی زودهنگام بلبرینگ ها مواجه نشویم .

نحوه تعویض بلبرینگ چرخ های خودرو

پس از اینکه از خرابی بلبرینگ چرخ‌ها اطمینان حاصل کردید ، باید آنها را عوض کنید. برای تعویض بلبرینگ چرخ ها باید ابزارهایی مانند بکس ، رابط کوتاه ، دسته بکس ، جغجغه ، آچار یکسره 17 ، جک ، انبردست ، پیچ گوشتی ، خرک و … را در اختیار داشته باشید. این کار باید توسط مکانیک ها انجام شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .

– اول پیچ های چرخ و مهره میان پلوس را توسط بکس ، آزاد کنید. پس از آن جک زده و خرک کنید. پیچ های لاستیک و مهره پلوس را باز کرده و زیر ماشین بگذارید. توسط بکس و آچار 17 ، دو پیچ فوقانی سگ دست را باز کنید.

– سپس با بکس 17 مهره سیبک را باز کنید. جهت خروج سیبک بایستی توسط یک چکش به آرامی به آن ضربه بزنید تا خلاص شود.

– در مرحله سوم باید توسط بکس دور پیچ کالیبر لنت را گشوده و جای لنت را در بیاورید و با سیمی آن را از کمک آویزان کنید. اگر سنسور ABS وجود داشته باشد ، آن را هم باز کنید.

– برای رفع خرابی بلبرینگ چرخ‌ها در اغلب مواقع بلبرینگ ها را عوض می کنند و تعمیر آن معنا ندارد. توسط بکس 14 مهره و پیچ طبق را باز نموده و پیچ را در بیاورید.

– به پشت سگ دست نگاه کنید. در صورتی که این بخش دارای خار می باشد ، بلبرینگ ها از نوع یک تکه است و بایستی آن را تعویض کرد. اگر در این بخش ، خاری وجود نداشت باید توسط چکش و بکس 30 ، به بخش عقبی بلبرینگ ها ضربه بنزید تا در بیاید و دیسک و صفحه سینی از همدیگر سوا شوند. با ابزاری ویژه باید کنار بلبرینگ ها را اهرم نموده و آن را در بیاورید.

– با یک دوسو و چکش مناسب به جدا کردن بلبرینگ اقدام کنید. سپس بلبرینگ جدید را طبق همین مراحل اما به صورت عکس نصب کنید. در نهایت بلبرینگ ها را کمی گیریس کاری کرده و در جای خود قرار دهید. حال نوبت قرار دادن کاسه نمدهای جدید می باشد. به منظور سروهم بندی ، آیتم ها را از آخر به اول ببندید و در آخر چک کنید که همه چیز در جای مناسب خود قرار گرفته باشند.

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید
همین حالا تماس فوری بگیرید