چرا خودرو یاتاقان می زند ؟

چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ این سؤال بسیاری از خودروداران است. اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید ، این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.

خودروداران به خودروی خود توجه زیادی دارند. هر نشانه ای که بیانگر وجود مشکلی در خودرو باشد ، موجب جلب توجه خودروداران می شود. تمامی مشکلات بوجود آمده برای خودرو قابل حل هستند. به ویژه اگر زود رسیدگی شوند و به موقع مورد بررسی قرار بگیرند.

برای حل مشکلات خودرو به بهترین نحو ، شرایطی لازم است که اولین آنها ، برخورداری از تجربه و تخصص یک مکانیک توانمند و حاذق است. مکانیک های امدادخودروی امدادجان ، مشکل یاتاقان زدن خودروی شما را حل خواهند نمود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .

عملکرد یاتاقان در خودرو

چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ پیش از بررسی این مسئله به بررسی عملکرد یاتاقان می پردازیم. یاتاقان ها ، پشتیبان میل لنگ ها هستند. یاتاقان های میل لنگ در کاهش اصطکاک میان میل لنگ در حال گردش و بلوک موتور فیکس ، مؤثر هستند و صدمات را متحمل می شوند. این قطعات ، به علت فعالیت های دیگر موتور کهنه می شوند. در بهترین شرایط ، یاتاقان خودرو برای زمان کوتاهی سالم خواهد ماند.

یاتاقان ها از سرب و مس درست شده اند. اگر روغن تمیز جریان داشته باشد ، یاتاقان ها در حرکت خود موفق هستند. اما در صورت کثیفی یا وجود اختلال در جریان روغن ، یاتاقان دچار مشکل شده تا جاییکه راننده از خود می پرسد که چرا خودرو یاتاقان می زند ؟

علائم خرابی یاتاقان‌های خودرو

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .

یاتاقان در حین خرابی ، نشانه هایی را نمایان می کند تا راننده متوجه شود که این قطعه از خودرو دچار مشکل شده است و برای تعمیر آن اقدام کند. مهمترین این نشانه ها ، موارد زیر است :

صدای غیرعادی موتور در اثر خرابی یاتاقان

صدای غیرعادی موتور ، دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها خرابی یاتاقان های میل لنگ است. پس اگر متوجه صدای غیرعادی موتور شدید ، حتماً به بررسی یاتاقان بپردازید. فرسودگی یاتاقان ها ناشی از خرابی سوپاپ ها ، موتور را به صدا می اندازد.

شنیده شدن صدای گیربکس و کهنگی تسمه ها ( چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ )

اگر تسمه ها ساییده می شوند و گیربکس به صدا در می آید ، یعنی یاتاقان ها کهنه شده اند. یاتاقان ها در دو نوع سطح یاتاقان تولید می شوند. در صورتی که فضای لازم بر روی میله باشد ، یاتاقان های رانش کهنه قادر خواهند بود میل لنگ را به میزان موردنظر به عقب هل دهند تا مبدل گشتاور را به گیربکس ببندد و یا به میزان لازم در راستای جلو و عقب حرکت دهد تا سبب ساییده شدن زیاد لبه ها در تسمه شود. در حالت اول شاید گیربکس به صدا افتاده و یا به طور کلی صدمه ببیند.

از دست دادن فشار روغن

چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ به این دلیل که فشار روغن از دست رفته است. از پمپ روغن میزان مشخصی ، سیال جریان پیدا می کند. چنانچه نشتی های اندکی در موتور باشد ، موتور به سبب بیرون رفتن روغن از کانال های روغن با مشکل از دست رفتن فشار روغن مواجه می شود. فاصله زیاد میان یاتاقان ها ناشی از ساییدگی زیاد یاتاقان ، سبب کاهش شدید فشار روغن می شود.

وجود براده های نقره ای در روغن ( چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ )

یکی دیگر از نشانه های یاتاقان زدن خودرو ، وجود براده های نقره ای در روغن است. سایش همیشگی یاتاقان سبب شکل گیری براده های نقره ای در روغن می شود. در زمان بررسی سطح روغن در صورتی که شاهد درخشش براده هایی نقره ای رنگ در سطح روغن بودید ، این مسئله طبیعی است. اما در صورتیکه این براده ها به شکل نوارها و خرده هایی باشند و غیرعادی به نظر بیایند ، حتماً یا کمبود روغن در یاتاقان وجود دارد و یا یاتاقان های موتور به شدت داغ شده اند.

اگر در زمان تست سطح روغن ، نوارها و خرده های آلومینیومی را بر روی روغن می بینید ، قطعاً به شکستگی و یا فرسودگی یاتاقان ها باید شک کنید. برای تعویض روغن خودروی خود در محل می توانید از خدمات تعویض روغنی سیار امدادجان بهره ببرید. در صورتیکه تکنسین های ما به سبب دیدن خرده ها و نوارهای آلومینیومی در روغن به خرابی یاتاقان های شما شک کنند ، حتماً این مسئله را به شما اطلاع می دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعویض روغن سیار
با ما همراه باشید .

چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ علت کهنگی یاتاقان های میل لنگ چیست ؟

علت کهنگی یاتاقان ها و به اصطلاح یاتاقان زدن خودرو ، موارد زیر می باشند :

– روغن کافی در موتور وجود ندارد و موتور به شدت داغ شده است.

– روغن نشت کرده است و این مسئله موجب خشک شدن یاتاقان ها شده است. ممکن است انسداد سبب جریان پیدا نکردن روغن و یا جریان ضعیف آن شده باشد.

– فشار بیش از اندازه سبب می شود که یاتاقان ها کهنه شوند و عملکرد نادرستی نداشته باشند.

– وجود رسوبات و کثیفی ها سبب خوردگی یا زنگ زدگی یاتاقان ها می شود.

– ساییده شدن فلز روی فلز موجب می شود که روغن به صورت ضعیف جریان پیدا کند و در نتیجه یاتاقان زده شود. ( چرا خودرو یاتاقان می زند ؟ )

کلام آخر

با توجه به توضیحات فوق حتماً متوجه شده اید که چه زمانی باید برای تعمیرات خودروی خود به دلیل کهنگی یاتاقان ها و تعویض آنها اقدام کنید. برای تعویض یاتاقان باید یاتاقانی را انتخاب کنید که از مقاومت بالا ، انعطاف پذیری بالا ، مقاومت بالا در برابر ساییدگی ، مقاومت بالا در برابر خوردگی ، قدرت جذب گرد و غبار و … برخوردار باشد.

با دیدن نشانه هایی مانند قفل شدن پیشرانه ، شنیده شدن صدای تق تق در زمان گاز دادن ، روشن شدن چراغ چک ، کاهش قدرت موتور و … برای تعویض یاتاقان ها هر چه سریعتر اقدام فرمایید. به منظور پیشگیری از خرابی زودهنگام یاتاقان ها به مواردی از قبیل خودداری از سرعت بسیار بالا ، عدم استفاده از روغن موتور بی کیفیت و فیک و سرویس های دوره ای از خودروی خود توجه داشته باشید. امیدواریم پاسخ سؤال چرا خودرو یاتاقان می زند را گرفته باشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید
همین حالا تماس فوری بگیرید