علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو

علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو را بررسی می کنیم تا در زمان مناسب برای تعویض آن اقدام کنید تا شاهد عملکرد بهتر خودروی خود باشید.

یکی از اجزای مهم خودرو ، کلاچ می باشد که رابط میان گیربکس و موتور است. با وجود کلاچ ، برقراری ارتباط میان موتور و گیربکس امکان پذیر می شود و همچنین این ارتباط در زمان لازم ، قطع می شود. در واقع کلاچ ، نیرو را انتقال می دهد و این نیرو را تحت کنترل خود قرار می دهد. همچنین این قطعه ، مقدار انتقال نیرو و زمان آن را به صورت دقیق مشخص می کند.

بنابراین وظیفه کلاچ را می توان تعویض دنده ، قطع ارتباط میان گیربکس و موتور و برقراری ارتباط میان گیربکس و موتور تعریف نمود. انتقال نیروی موتور به گیربکس لازمه نظارت پیوسته و دقیق است که این کار را راننده توسط کلاچ صورت می دهد.

آشنایی با ساختار کلاچ خودرو و اجزای آن

پیش از بررسی علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو با این قطعه به خوبی آشنا می شویم. کلاچ ، نخستین جزء سیستم انتقال قدرت می باشد که نیروی چرخشی میل لنگ را گرفته و به سمت گیربکس هدایت می کند.

ساختمان سیستم کلاچ شامل پوشش و کاور سیستم کلاچ ، فلایول ، صفحه فشار ، دیسک اصطکاک ، فنر دیاگرامی ، یاتاقان رهاکننده ، پدال کلاچ و … می باشد. هر یک از این قسمت ها برای ارائه عملکرد مطلوب سیستم کلاچ ، کار مهمی را انجام می دهند.

انواع کلاچ خودرو

علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو برای انواع کلاچ ها یکسان است. اگر کلاچ خودروی شما دچار مشکل شده است می توانید از امدادخودروها بخواهید که این مشکل خودروی شما را حل کنند. امدادجان ، یکی از برترین امدادخودروهایی است که مشکلات مختلف خودرو از جمله خرابی صفحه کلاچ را حل می کند و در صورت نیاز ، صفحه کلاچ خودرو را عوض می کند.

انواع کلاچ خودرو شامل کلاچ هیدرولیک ، کلاچ یکطرفه ، کلاچ بدون لغزش ، کلاچ اصطکاکی و … می باشند. چنانچه برای هر یک از کلاچ های خودرو مشکلی بوجود بیاید ، تکنسین های امداد خودروی امدادجان قادر هستند که این مشکلات را حل کنند و عملکرد کلاچ را مانند روز اول کنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .

نحوه عملکرد کلاچ در خودرو

علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو به وضوح نشان می دهد که زمان تعویض کلاچ خودرو فرارسیده است. کلاچ خودرو از سه بخش صفحه کلاچ ، صفحه فشار و فلایول می باشد. زمانی که کلاچ درگیر است ، فنرهای کلاچ این سه بخش را در مجاورت یکدیگر آورده تا گیربکس و موتور به یکدیگر وصل شده و با سرعت مشخص شروع به چرخش کند.

از آنجایی که موتور در حال چرخش است ، وجود کلاچ در خودرو الزامی می باشد. ولی چرخ ها اینگونه نیستند. زمانی که پدال کلاچ را تا انتها می گیرید ، فنرها موجب دور شدن صفحه فشار از صفحه کلاچ می شوند. به گونه ای که فلایول و صفحه فشار با سرعت مختلفی چرخیده و زمینه تعویض دنده را فراهم می کند و یا موجب توقف خودرو می شود.

زمانی که کلاچ درگیر می شود ، نیرو توسط سیستم انتقال قدرت از موتور به چرخ های محرک هدایت شده و ماشین به حرکت می افتد. ( آشنایی با علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو )

هنگامی که کلاچ جدا می شود ، نیرو به چرخ ها فرستاده نمی شوند و ماشین در زمانی که موتور داغ است ، متوقف می شود. کلاچ در زمان استارت زدن موتور ، ایستادن خودرو و تعویض دنده کاملاً جدا می شود.

زمانی که سیستم کلاچ به خوبی کار کند ، مانع از حرکت خودرو می شود و این مسئله از اعمال فشار زیاد به اجزای دیگر ممانعت به عمل می آورد. زمانی که پای راننده بر روی پدال کلاچ می رود ، فنرهای داخل صفحه فشار کاملاً جمع می شوند و صفحه ازچرخ فلایویل کلاچ تا حدودی دور شده و دیسک کلاچ به واسطه این حرکت از حرکت باز می ایستد. علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو کاملاً واضح هستند.

پس از باز ایستادن دیسک کلاچ ، دنده توسط راننده عوض می شود و پای راننده از روی پدال کلاچ برداشته می شود. در این حالت ، فنرها انبساط پیدا می کنند. در این شرایط ، صفحه کلاچ دوباره به درون دیسک به سمت جلو آمده تا چرخ فلایول کاملاً درگیر شود و چرخ های ماشین مجدد به گردش در بیایند.

بهترین زمان برای تعویض صفحه کلاچ خودرو

اگر شاهد علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو بودید ، باید برای تعویض صفحه کلاچ خودرو اقدام کنید. زمان تعویض صفحه کلاچ هر خودرویی با خودروی دیگر متفاوت است. زمان تعویض صفحه کلاچ با توجه به نوع ماشین و نحوه رانندگی راننده تعیین می شود. معمولاً هر 50 تا 100 هزارکیلومتر به تعویض صفحه کلاچ خودرو اقدام می کنند.

در دفترچه راهنمای اغلب خودروها ، زمان تقریبی تعویض صفحه کلاچ آن خودرو ذکر شده است. هر خودرویی که دارای صفحه کلاچ دستی یا اتومات است ، در زمان تمام شدن صفحه کلاج خود با تغییراتی در عملکرد خود روبرو می شود که این تغییرات به راننده نشان می دهد که باید برای تعویض صفحه کلاچ اقدام کند.

آشنایی با علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو

اگر این نشانه ها را بلد باشید ، به راحتی می توانید زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو را تشخیص دهید. پیش از نام بردن نشانه های به پایان رسیدن صفحه کلاچ ، توضیحات مختصری بیان کنیم. صفحه کلاچ در ارتباط با دیگر قطعات خودرو ، درگیر می شود و در معرض فشار بسیار بالایی قرار می گیرد.

در نتیجه پس از گذشت مدتی ، صفحه کلاچ کهنه می شود. در این هنگام ، علائم بارزی بروز می کند که نشان دهنده فرارسیدن زمان تعویض صفحه کلاچ است. تعویض صفحه کلاچ خودرو باید توسط تکنسین هایی انجام شود که مهارت و تخصص لازم در این زمینه را داشته باشند. تکنسین های امدادجان ، بسیار متبحر هستند و انواع خدمات امدادخودرویی را ارائه می دهند.

اگر به خدماتی مانند تعویض روغن خودرو ، پنچرگیری لاستیک های خودرو ، سرویس خودرو ، تعمیرات قفل خودرو ، تعویض باتری خودرو ، باتری به باتری سیار خودرو و دیگر خدمات موردنیاز خودرو احتیاج داشتید ، شماره 02148287444 را شماره گیری کنید. علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو شامل موارد زیر است :

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پنچرگیری سیار
با ما همراه باشید .

پدال کلاچ شل

اگر احساس می کنید که پدال کلاچ شل شده است ، باید فنر دیافراگمی کلاچ را بررسی کنید. این قطعه ممکن است دچار مشکل شده باشد. در این شرایط حتماً دو شاخه کلاچ یا یاتاقان را بررسی نموده تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید. در صورتی که ماشین دارای گیربکس cvt است ، باید عدم وجود مشکل در اتصالات و نشتی لوله ها چک شوند. اگر ماشین مجهز به سیستم هیدرولیک باشد ، باید آب بندی پیستون ها و مخزن سیال و هوا آب بندی شوند.

داغ شدن موتور ، از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو

داغ شدن موتور دلایل مختلفی دارد و تنها به دلیل به پایان رسیدن صفحه کلاچ رخ نمی دهد. تنها تکنسین های حرفه ای هستند که علت دقیق داغ شدن موتور را متوجه می شوند. تکنسین های امدادجان ، حتماً علت داغ شدن موتور را متوجه می شوند.

داغ شدن موتور ، زمینه ساز بروز مشکلات بدی برای خودرو است. زمانی که موتور به شدت داغ می کند ، برخی از قطعات آن دچار ساییدگی و پارگی می شوند. نقص سیستم کلاچ با داغ کردن موتور رابطه دارد.

با داغ کردن موتور حتماً بایستی نگاهی به صفحه کلاچ انداخت. اگر به این مسئله توجهی نشود ، ممکن است مشکلات شدیدتری برای خودرو بوجود بیاید. لذا باید هر نشانه غیرعادی خودرو را جدی گرفت.

لرزش در سیستم انتقال خودرو

یکی دیگر از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو ، لرزش در سیستم انتقال خودرو است. در صورتی که صفحه کلاچ شل شده باشد و یا در شرایط مناسبی قرار نداشته باشد ، به تدریج سیستم کلاچ به لرزش می افتد. اگر شاهد چنین مشکلی بودید ، حتماً در اولین فرصت به مکانیکی رفته و یا مکانیک را بالای سر خودرو بیاورید تا به مشکل رسیدگی کند.

مزیت مهم دریافت خدمات از امدادجان این است که خدمات موردنیاز در اولین فرصت ارائه می شود. انواع خدمات از باتری به باتری گرفته تا تعمیرات تخصصی خودرو در اسرع وقت ارائه می شود. ما اجازه نمی دهیم که خودروی شما ساعت ها در کنار جاده بماند و لنگ خدمات باشد. ما سریعاً با نزدیکترین اکیپ امدادی خود تماس می گیریم تا برای خدمات دهی به موقعیت دقیق خودروی شما آمده و اقدامات موردنیاز را انجام دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .

سخت دنده عوض کردن ، از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو

یک نشانه بارز دیگر تمام شدن صفحه ، سخت دنده عوض کردن است. زمانی که خودرو در وضعیت دنده خلاص است و صدای جیر جیر پخش می شود ، ممکن است بلبرینگ شفت کهنه شده باشد. در این حالت با گرفتن پدال کلاچ ، صدای گفته شده قطع می شود. اگر در دنده عوض کردن مشکل دارید ، حتماً صفحه کلاچ را چک کنید و اطمینان حاصل کنید که به پایان نرسیده باشد. رانندگی با خودرویی که صفحه کلاچ آن تمام شده باشد ، سخت خواهد بود.

صدای خلاص شدن کلاچ

یکی دیگر از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو ، صدای خلاص شدن کلاچ است. در صورتیکه با برداشتن پای خود از روی پدال کلاچ ، صدایی می شنوید ، به تمام شدن صفحه شک کنید. البته ممکن است این صدا به سبب وجود اختلال در سیستم کلاچ باشد. پس هر گونه صدایی که در زمان گذاشتن یا برداشتن پا روی ترمز می شنوید را جدی بگیرید و حتماً صفحه کلاچ خود را بررسی کنید. به غیر از این صدا ، به سایر صداهای پخش شده از خودرو توجه داشته باشید. زیرا هر صدای غیرعادی ، حتماً بیانگر وجود مشکل در قسمتی از خودرو است.

ضربه زدن پدال کلاچ

یکی دیگر از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو ، ضربه زدن پدال کلاچ می باشد. این مشخصه نشان می دهد که صفحه کلاچ تمام شده است. این نشانه از خودرو کاملاً محسوس است. راننده زمانی که پای خود را روی کلاچ می گذارد ، زیر پای خود متوجه ضربان خاصی می شود. با دیده شدن این نشانه حتماً باید صفحه کلاچ را چک نمود. البته ممکن است این نشانه بیانگر وجود مشکل در اهرم خلاص سازی یا فلایول ها باشد. نگران تشخیص دلیل بروز مشکل نباشید. این کار را به عهده تکنسین های مجرب بگذارید.

پرسنل مجرب ما در کمترین زمان کنار شما خواهد بود
تعمیرات همراه با گارانتی
همین حالا تماس بگیرید….

مشکل در گرفتن پدال کلاچ ، از علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو

هر خودرویی به نیروی مشخصی برای درگیر کردن کلاچ احتیاج دارد. رانندگان پس از مدتی به خوبی می دانند که قلق پدال کلاچ خودروی آنها چگونه است و تا چه اندازه برای درگیر کردن آن باید پا را روی پدال کلاچ فشار دهند. برخی از خودروها دارای کلاج نرم و برخی دیگر از خودروها دارای کلاج سخت تر هستند. اگر پدال کلاچ خودروی شما به نرمی همیشگی نیست ، حتماً باید صفحه پدال کلاچ را بررسی کنید.

مشکل گرفتن پدال کلاچ هنگامی ایجاد می شود که شاخک کلاچ ، یاتاقان ، کابل و یا صفحه کلاچ معیوب شده باشد. در صورتی که خودروی شما دارای سیستم هیدرولیک است ، حتماً مهر و موم ها را از لحاظ سایش یا مسدود بودن چک کنید.

اهمیت تعویض صفحه کلاچ در زمان مناسب

با علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو به خوبی آشنا شدیم. برخی از خودروداران خوش خیال هستند و نسبت به این مسئله بی توجه هستند و با دیدن این نشانه ها ، به تعویض صفحه کلاچ اقدام نمی کنند.

این خودروداران باید بدانند که عدم تعویض به موقع صفحه کلاچ ، مشکلات زیادی را برای خودروی آنها بوجود می آورد. بنابراین نسبت به این مسئله بی توجه نباشید و برای ممانعت از صدمه دیدن فلایول ها ، صدمه دیدن اجزای دیگر کلاچ ، ایستادن ناگهانی ماشین ، سخت دنده عوض کردن و بروز سایر مشکلات به تعویض به موقع صفحه کلاچ اقدام فرمایید.

البته شما می توانید با توجه به نکاتی موجب طولانی تر شدن عمر صفحه کلاچ خودروی خود شوید. اما زمانی که شاهد علائم تمام شدن صفحه کلاچ خودرو بودید ، دیگر برای این کار دیر است و چاره ای به جز تعویض صفحه کلاچ ندارید. اما زمانی که کلاچ خودروی خود را تازه عوض کردید با توجه به نکاتی که در آینده توضیح خواهیم داد موجب طولانی تر شدن طول عمر آن شوید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید
همین حالا تماس فوری بگیرید