لرزش فرمان در حین رانندگی را رانندگان زیادی تجربه کرده اند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل بروز این مشکل بپردازیم.
گاهی اوقات خودروداران در زمان رانندگی متوجه لرزش فرمان می شوند. این مشکل ممکن است در مواقع مختلفی حس شود. اگر خودروی شما به تعمیر نیاز داشته باشد ، می توانید به مکانیکی نروید و از امداد خودروها بخواهید که به محل خودروی شما بیایند و تعمیرات آن را انجام دهند.
در میان امدادخودروهای ارائه دهنده این خدمات ، امدادجان برترین و حرفه ای ترین است که علاوه بر خدمات سرویس و تعمیر خودرو به ارائه خدمات دیگری مانند تعویض روغن در محل ، پنچرگیری سیار ، حمل خودرو و … اقدام می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعویض روغن سیار
با ما همراه باشید .
دلایلی که موجب لرزش فرمان در حین رانندگی می شوند را نام برده و توضیحات مختصری درباره آنها به شما ارائه می دهیم تا حدالامکان از بروز این مشکل جلوگیری نموده و در صورت بروز مشکل ، اقدام مناسب را انجام دهید.
خرابی بلبرینگ
اگر خودرو در سرعت بالا با این مشکل مواجه می شود ، احتمالاً بلبرینگ آن خراب شده است. بلبرینگ در لغت به معنای توپ حامل می باشد. این قطعه ، نوعی یاتاقان یا چرخ دنده گردشی یا کروی است و در لوازم مختلفی که چرخش دارند تعبیه می شود تا از اصطکاک و سایش سطح در حال چرخش ممانعت به عمل بیاورد.
تاب داشتن دیسک ترمز ، از دلایل لرزش فرمان در حین رانندگی
در صورتی که دیسک ترمز دارای تاب باشد ، اصطکاک موردانتظار میان دیسک و لنت بوجود نمی آید و در این حالت فرمان دچار لرزه می شود. در سرویس های دوره ای باید به بررسی سیستم ترمز اقدام کرد. برای سرویس و تعمیر خودروی خود با امدادجان تماس حاصل کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .
اختلال در روتورهای ترمز
یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل ، وجود اختلال در روتورهای ترمز می باشد. با هر بار ترمز گرفتن ، اصطکاکی میان دیسک و لنت بوجود آمده که به مرور موجب کاهش و ضخامت روتور می شود. این مشکل سبب می شود که راننده در حین رانندگی احساس کند که فرمان در دستش در حال لرزیدن است. زمانی که سرعت خودرو بالا است ، این مشکل بیشتر حس می شود.
سفت شدن ترمز ، از دلایل لرزش فرمان در حین رانندگی
سفت شدن ترمز ، مشکلی است که رانندگان به راحتی آن را حس می کنند. در صورتی که ترمز سفت باشد ، فرمان شروع به لرزش می کند. تکنسین باید علت سفت شدن ترمز را بررسی کند. ضعیفی بوستر ترمز ، نشتی شلنگ خلاء ، نقص دریچه بررسی کننده و … می توانند از دلایل سفتی ترمز باشد. اگر مایع ترمز به خوبی جریان داشته باشد ، پدال ترمز سفت نخواهد بود. تمامی موارد را باید بررسی نموده تا علت مشکل را متوجه شد. تکنسین های امدادجان با یک نگاه سریعاً می توانند مشکلات را شناسایی و حل کنند. پس برای حل مشکلات خودروی خود با امدادجان تماس حاصل کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .
نقص کالیپر ترمز
یکی دیگر از دلایل لرزش فرمان در حین رانندگی ، نقص کالیپر ترمز می باشد. کالیپر ، قطعه مهمی در خودرو است که اصطکاک میان روتور و لنت را ایجاد می کند. در صورت خرابی کالیپر ، اصطکاک ایده آلی بوجود نیامده و فرمان در این حالت در دستان راننده می لرزد. تعمیر و تعویض کالیپر در این حالت به رفع مشکل کمک می کند.
نقص سیستم هیدرولیک
یکی دیگر از دلایل لرزش فرمان در حین رانندگی ، نقص سیستم هیدرولیک است. در صورتی که سرعت خودرو تغییر نکرده و فرمان در زمان چرخش در حالت درجا به لرزش بیفتد ، حتماً سیستم هیدرولیک خراب شده است. هواگیری سیستم هیدرولیک ممکن است موجب رفع مشکل شود.
وجود اشکال در سیستم تعلیق
سیستم تعلیق یا فنربندی ، قسمتی از ماشین است که از هدایت ارتعاشات و لرزش های ناشی از حرکت ماشین بر روی جاده ناهموار به بدنه و شاسی و سایر اجزای آن ، جلوگیری می کند. این سیستم دربردارنده فنر ، کمک فنر ، ستون های نگهدارنده و چرخ ها و … است. اگر سیستم تعلیق دچار مشکل شود ، مشکلات زیادی ایجاد می شود که یکی از آنها لرزش فرمان در حین رانندگی است. سیستم تعلیق باید توسط مکانیک های ماهر ، عیب یابی و تعمیر شوند تا به درستی تعمیر شوند.
صدمات شاسی خودرو
اگر خودرو به هر دلیل تصادف کند و شاسی آن دچار مشکل شود ، بسیاری از تنظیمات آن به هم می خورد. این مسئله سبب می شود که جلوبندی خودرو مانند قبل کار نکرده و فرمان مدام بلرزد. پس از تصادفات خودرو باید آن را یک بازدید کامل کنید.
عدم تنظیمات فرمان ، از دلایل لرزش فرمان در حین رانندگی
میزان دهانه جلو و عقب چرخ ها بایستی با یکدیگر یک اندازه باشند تا فرمان کاملاً در وضعیت تنظیم قرار داشته باشد. در صورتی که فرمان از تنظیم خارج شده باشد ، در زمان حرکت به لرزه اقتاده و وضعیت نامطلوبی دارد. تنظیمات فرمان ، معمولاً سالی یکبار توصیه می شود.
خرابی فنر تعلیق
کمک فنر ، وظیفه مهمی را بر عهده دارد و در کمتر احساس شدن ضربات وارده به خودرو به دلیل عبور از ناهمواری ها ، بسیار مؤثر است. چندین نشانه بیانگر ضعیفی یا کهنگی کمک فنرها هستند. از جمله این نشانه ها می توان به کف زمین کشیده شدن ماشین در زمان عبور از دست اندازها ، صدای غیرعادی و … اشاره نمود. بی شک خرابی فنرها در لرزش فرمان در حین رانندگی مؤثر هستند. بنابراین یکی از مواردی که باید برای عیب یابی لرزش فرمان چک کرد ، کمک فنرها است.
خرابی موتور خودرو و فرمان
اگر موتور در عملکرد خود دچار مشکل شود ، بخش های مختلفی از خودرو خراب می شوند. یکی از قسمت هایی که تحت تأثیر موتور خودرو دچار مشکل می شود ، فرمان است. بارها به اهمیت سرویس موتور تأکید شده است. با سرویس های دوره ای از موتور می توان مانع از بروز بسیاری از مشکلات خودرو شد. عدم توجه به مشکل لرزش فرمان می تواند هدایت خودرو را دشوار کند. راننده در این شرایط ، احساس خوبی در زمان رانندگی ندارد. برای رفع مشکل به صورت اصولی حتماً خودرو را به مکانیک ماهری نشان دهید.