انواع مشکلات پدال گاز ، قابل حل هستند. خودروداران باید توجه زیادی به عملکرد پدال گاز خودروی خود داشته باشند.
توجه به نحوه عملکرد پدال گاز از آنجایی حائز اهمیت است که کوچکترین اختلالی در این بخش موجب عملکرد نادرست آن می شود و رانندگی را برای شما دشوار و یا حتی مخاطره آمیز می کند.
یکی از سه پدال خودرو ، پدال گاز است که شرایط را برای افزایش سرعت خودرو فراهم می کند. این پدال مستقیم به ساسات ماشین وصل است و در حین فشار دادن پدال ، دریچه ساسات باز شده و هوای بسیار زیادی به موتور وارد می شود.
زمانی که هوای زیادی به موتور وارد می شود ، سوخت بیشتری مصرف می شود. موتور در این شرایط با سرعت بالایی کار می کند. اختلالات موجود در پدال گاز سبب بروز اشکالاتی در پروسه گشوده شدن دریچه ساسات ، مصرف سوخت موتور ، ازدیاد سرعت ، افزایش حجم هوای ورودی به موتور می شود.
اگر متوجه عملکرد نادرست پدال گاز می شوید ، حتماً در اولین فرصت برای رفع مشکل اقدام کنید. در صورتی که وقت و حوصله رفتن به مکانیکی به منظور بازدید از پدال گاز خودروی خود را ندارید ، از امداد خودروها درخواست کمک کنید.
انواع مشکلات پدال گاز توسط مکانیک های امداد خودروی امدادجان حل می شوند. این مکانیک ها ، بسیار مجرب هستند و در کوتاهترین زمان قادر به تشخیص عیوب خودرو خواهند بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیرکار خودرو با ما همراه باشید .
وظیفه پدال گاز در خودرو
پدال گاز ، یکی از انواع پدال هایی است که زیر پای راننده قرار دارد. این پدال به منظور افزایش سرعت خودرو ، تعبیه شده است. هر اندازه که پدال گاز را بیشتر فشار دهید ، سرعت خودرو بیشتر خواهد شد. با افزایش سرعت ، دور موتور خودرو افزایش خواهد یافت. در واقع میان سرعت موتور و سرعت خودرو ، رابطه ای وجود دارد.
مشکلات مختلفی ممکن است برای پدال گاز بوجود بیاید که مانع از عملکرد درست و همیشگی آن شود. در این مقاله قصد داشته به بررسی تک تک این مشکلات بپردازیم تا در صورت نیاز از اطلاعات ارائه شده ، استفاده کنید. اگر احساس می کنید که پدال گاز خودروی شما مانند همیشه کار نمی کند ، نگران نشوید. اما در اولین فرصت ممکن به این مشکل رسیدگی نموده و خودرو را به امداد خودروها یا مکانیکی ها نشان دهید.
انواع مشکلات پدال گاز و دلایل بروز این مشکلات
هر مشکلی ، دلیل خاصی دارد. این مسئله را باید تکنسین ها بدانند تا بتوانند مشکل را به صورت اصولی حل کنند. مشکلات متداول این پدال موارد زیر است :
1- گیر کردن پدال گاز خودرو
درصد زیادی از رانندگان خودرو این مشکل را تجربه می کنند. پای خود را بر روی پدال گاز می گذارید و سپس بر می دارید اما احساس می کنید که پدال گاز بالا نمی آید و به اصطلاح گیر کرده است. در این حالت رانندگان بسیار مضطرب می شوند و نمی توانند سرعت خودرو را کم کنند. اگر خودرو با مشکلاتی مانند انسداد دریچه ساسات ، شکسته شدن پدال گاز ، معیوب بودن سیم پدال گاز و خرابی سنسور و … مواجه شود ، مشکل گیر کردن پدال گاز خودرو رخ می دهد. حال به بررسی تک تک این موارد می پردازیم :
معیوب بودن سیم پدال گاز
دلیل یکی از انواع مشکلات پدال گاز ، معیوب بودن سیم پدال گاز می باشد. این سیم ممکن است فرسوده شده باشد و یا پاره شده باشد. در صورتیکه متوجه پارگی این سیم شوید ، باید در اسرع وقت به تعویض آن اقدام کنید.
شکستن پدال گاز
اگر این پدال به هر علتی بشکند که در موارد نادری این مشکل رخ می دهد ، حتماً پدال گیر می کند. این مشکل با تعویض پدال گاز رفع می شود. حتماً می دانید که تکنسین های ماهر می توانند این کار را انجام دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شماره امداد خودرو با ما همراه باشید .
خرابی سنسور گاز ، یکی از دلایل انواع مشکلات پدال گاز
سنسور ایفاگر نقش مهمی است. چنانچه سنسور دچار مشکل شود و ولتاژ وجود نداشته باشد ، سنسور گاز نمی تواند نقش خود را به درستی انجام دهد. در این حالت با افزایش دور موتور ، خودرو به شتاب موردنظر نمی رسد. در این حالت ، سوخت زیادی مصرف می شود و دنده عوض کردن بسیار دشوار می شود. پس با گیر کردن پدال گاز حتماً باید سنسورهای پدال گاز بررسی شوند تا مشکلی نداشته باشند.
2- گاز نخوردن خودرو
یکی دیگر از انواع مشکلات پدال گاز ، گاز نخوردن آن می باشد. این مشکل هم ، مانند مشکل قبلی دارای دلایل مختلفی است. از تمام شدن روغن گرفته تا خرابی صفحه ممکن است علت بروز مشکل گاز نخوردن خودرو باشد.
نقص دیسک و صفحه
اگر دیسک و صفحه خودرو معیوب شده باشند ، خودرو گاز نمی خورد. اگر دیسک و صفحه را تعویض کنید ، حتماً مشکل گاز نخوردن خودرو حل می شود. تعویض دیسک و صفحه ، یکی از خدماتی است که توسط امدادجان در محل ارائه می شود. این مجموعه علاوه بر خدمات نامبرده شده به ارائه خدمات پنچرگیری ، حمل خودرو ، تعویض باتری و … اقدام می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره باتری به باتری سیار
با ما همراه باشید .
آسیب دیدگی کمپرس سیلندر
در بررسی انواع مشکلات پدال گاز باید گفت که نقص کمپرس سیلندر موجب گاز نخوردن خودرو می شوند. کمپرس سیلندر را می توان تعمیر و یا تعویض کرد. تشخیص این مسئله با تکنسین است. تکنسین با توجه به وضعیت موجود ، بهترین تصمیم را اتخاذ می کند.
تمام شدن روغن خودرو ( بررسی انواع مشکلات پدال گاز )
اگر روغن خودرو تمام شود ، خودرو در گاز خوردن حتماً دچار مشکل است. در صورتی که روغن بی کیفیت باشد و یا به انتهای خود رسیده باشد ، شاهد بروز این مشکل خواهیم بود. تعویض روغن موتور با استفاده از روغن موتور اصل و مرغوب ، مشکل را حل می کند. البته می توانید در صورتی که از کیفیت روغن موتور موجود در موتور اطمینان دارید اما مشاهده می کنید که سطح آن کم است ، تنها اندکی روغن به آن اضافه کنید. در چنین شرایطی حتماً مشکل گاز نخوردن خودرو حل خواهد شد. توجه داشته باشید که تشخیص علت بروز مشکل گاز نخوردن و سایر مشکلات خودرو ، کار شما نیست. این کار حتماً بایستی توسط تکنسین های ماهر انجام شود. امدادجان دارای چندین اکیپ امداد باتری ، امداد قفل و سوئیچ ، امداد حمل خودرو و … می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تعرفه حمل خودرو با کفی خودروبر با ما همراه باشید .
3- گاز خوردن بیش از اندازه خودرو ، از انواع مشکلات پدال گاز
یکی دیگر از مشکلات متداول خودرو ، گاز خوردن غیرعادی و بیش از حد استاندارد خودرو است. اگر پدال را فشار نمی دهید اما ماشین گاز می خورد ، باید مشکل را بررسی کنید. این مشکل معمولاً به دلیل خرابی استپر موتور ، معیوب بودن دریچه گاز خودرو ، نقص سیم گاز ، خرابی سنسور دور موتور ، خرابی انژکتورها ، نقص شمع های ماشین و … رخ می دهد. حال تک تک دلایل بروز این مشکل را توضیح می دهیم :
خرابی دریچه گاز ، دلیل گاز خوردن زیاد
یکی از دلایل بروز انواع مشکلات پدال گاز ، خرابی دریچه گاز می باشد. خرابی این دریچه ممکن است به سبب نم گرفتگی ، کثیفی ، بالا ماندن دور موتور و … رخ دهد. در این حالت ، خودرو به صورت غیرعادی گاز می خورد و صدای سرسام آوری می دهد.
خرابی کابل گاز ، دلیل گاز خوردن زیاد
اگر کابل گاز کهنه شده باشد و یا از نظر فیزیکی دچار مشکل شده باشد ، نیاز به تعویض دارد. در صورتی که تعویض این کابل انجام نشود ، حتماً خودرو با مشکل گاز خوردن زیاد مواجه خواهد بود.
نقص کامپیوتر خودرو ، علت بروز انواع مشکلات پدال گاز
اگر کامپیوتر خودرو خراب باشد ، خودرو به شدت گاز می خورد. زیرا خرابی کامپیوتر یا ECU سبب می شود که فرامین به درستی به اجزای مختلف خودرو انتقال پیدا نکرده و موتور در حین کارکرد خود دچار مشکل شود.
کامپیوتر از قطعات مهم و ارزشمند خودرو است. اگر این قطعه خراب شود ، مشکلات مختلفی برای خودرو بوجود می آید که یکی از آنها ، گاز خوردن بیش از اندازه خودرو است. مشکل بوجود آمده برای کامپیوتر خودرو ممکن است سخت افزاری و یا نرم افزاری باشد. هر کدام از مشکلات گفته شده به شیوه مختلفی حل می شوند.
کهنه شدن شمع ها ، علت زیاد گاز خوردن
در بررسی انواع مشکلات پدال گاز و مشکل گاز خوردن زیاد از حد خودرو ، باید به بررسی شمع های خودرو اقدام نمود. در صورتی که شمع ها کهنه باشند ، عملکرد ایده آلی نخواهند داشت. در این حالت ، ترکیب درستی از سوخت و هوا به محفظه احتراق نخواهد رسید . این مسئله موجب می شود که در حین تعویض دنده ، خودرو بی جهت گاز بخورد. شمع های کهنه باید پس از مدتی کار کردن و فرسوده شدن ، تعویض شوند.
نقص انژکتورهای ماشین ، دلیل زیاد گاز خوردن
یکی از انواع مشکلات پدال گاز ، گاز خوردن زیاد از حد است که گاهی به دلیل نقص انژکتور رخ می دهد. با نقص انژکتور ، سوخت رسانی و پاشش بنزین به درستی انجام نمی شود. در صورتیکه انژکتورها معیوب باشند ، در حین عوض کردن دنده شاهد گاز خوردن ماشین خواهید بود. انژکتورهایی که دیگر سالم نیستند و عملکرد مطلوب را ندارند باید تعویض شوند.
تأثیر خرابی سنسور دور موتور بر گاز خوردن ماشین
اگر سنسور دور موتور خراب شده باشد ، ممکن است سنسور دور موتور دچار مشکل شده باشد. اگر با فشار دادن کلاچ ماشین شاهد گاز خوردن زیاد خودرو هستید ، خودرو را به مکانیکی برده و یا مکانیک را بالای سر آن بیاورید تا آن را یک دیاگ بزند. با دیاگ کاملاً مشخص می شود که سنسور دور موتور سالم است یا خیر. حتماً از مکانیک های ماهر کمک بگیرید که در انجام این کار تخصص دارند و به خوبی می توانند معین کنند که هر کد به معنای چه خطایی است و اقدام مناسب برای رفع خطا چیست.
4- زیاد نشدن سرعت خودرو با فشردن پدال گاز
یکی دیگر از انواع مشکلات پدال گاز ، زیاد نشدن سرعت خودرو است. اگر تمایل به افزایش سرعت دارید اما سرعت خودرو با گذاشتن پا روی پدال گاز زیاد نمی شود ، حتماً به بررسی مشکل بپردازید. شل شدن تسمه ، خرابی پمپ بنزین ، خرابی ECU ، خرابی فیلتر و … موجب زیاد نشدن سرعت مطابق با انتظارات می شود. موارد گفته شده را بررسی می کنیم :
خرابی پمپ بنزین
خرابی پمپ بنزین حتماً در پروسه تأمین سوخت ، اختلالاتی را ایجاد می کند. یکی از نشانه های خرابی پمپ بنزین که مسبب بروز یکی از انواع مشکلات پدال گاز می شود ، زیاد نشدن سرعت است. خرابی پمپ بنزین ، چندین نشانه دارد که با توجه به آنها می توان از خرابی یا سلامت پمپ بنزین اطمینان حاصل کرد. اختلال در استارت زدن ، بالا رفتن مصرف سوخت ، پرش موتور ماشین در حین حرکت و … نشان می دهد که احتمالاً پمپ بنزین خراب شده است. خواهشاً این مورد را بررسی نکنید و اجازه دهید که تکنسین ها به بررسی مشکل خرابی پمپ بنزین اقدام کنند.
کثیفی و کهنگی فیلتر هوا ( بررسی دلایل انواع مشکلات پدال گاز )
در صورتیکه فیلتر با مشکل کثیفی و خرابی مواجه شود ، شتاب خودرو کاهش پیدا خواهد کرد. در این شرایط ، هنگامی که پدال گاز از سوی راننده فشار داده می شود ، آنچنان افزایش سرعتی ایجاد نمی شود. در صورت مشاهده علائم کاهش قدرت موتور حتماً فیلتر را بررسی کنید و در صورت نیاز ، به تمیزی و یا تعویض آن اقدام کنید. موتور خودرو برای اینکه طول عمر بالا و راندمان بسیار خوبی داشته باشد باید به درستی سرویس شود. یکی از نیازهای ضروری برای موتور خودرو ، تعویض روغن موتور می باشد.
خرابی رینگ پیستون
اگر رینگ پیستون خراب باشد ، شاهد وقوع یکی دیگر از انواع مشکلات پدال گاز خواهیم بود. خرابی رینگ پیستون موجب می شود که روغن موتور به فیلتر هوا ورود کرده و زیاد کردن سرعت سخت شود. یکی از نشانه های خرابی رینگ پیستون ، تک کار کردن موتور و صدای بد موتور خودرو است. با تعویض رینگ پیستونی که مشکل دارد ، حتماً مشکل گاز نخوردن خودرو حل خواهد شد. با دقت در موارد گفته شده می توان علت بروز مشکل مربوطه را متوجه شد. البته منظورمان این نیست که هر فردی می تواند عیب یابی و تعمیر خودرو را به درستی انجام دهد. وسواس و حساسیت در انتخاب تعمیرکار ، خود مسئله بسیار مهمی است که باید بدان توجه داشت.