امداد خودرو امداد جان در این شرایط با نیروهائی کاربلد و تجهیزات و امکانات کامل آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
چرا مایعات ترمز برای ماشین شما ضروری است؟
طبق آمار به ازای هر 16000 تا 25000 کیلومتر، راننده بیش از 75000 بار ترمز می کند. این عدد اهمیت سیستم ترمز خودروی شما را ثابت کرد. بنابراین، برای اطمینان از عملکرد موثر سیستم ترمز، بررسی و نگهداری ترمزهای خودرو، به ویژه با افزودن روغن ترمز خودرو، ضروری است.
روغن ترمز خودرو مایعی است که از روغن های پایه بسیار تصفیه شده و افزودنی های چند منظوره فرموله شده است. این مایع وظیفه پشتیبانی از انتقال نیرو از پدال ترمز به اجزای سیستم ترمز را بر عهده دارد. علاوه بر این، روغن ترمز همچنین عملکرد مهم روانکاری، جلوگیری از خوردگی را دارد. و کاهش اصطکاک که به سیستم ترمز کمک می کند تا به خوبی کار کند.
مایع ترمز چه رنگی باید باشد؟
می توان گفت که رنگ روغن ترمز یک شاخص حیاتی است که به شما می گوید آیا روغن ترمز در وضعیت خوبی است یا نیاز به تعویض دارد. روغن ترمز سیاه می تواند هشداری باشد که ماشین شما مشکل دارد. با این حال، قبل از تعیین اینکه آیا این یک پدیده طبیعی است یا خیر، باید رنگ روغن ترمز را تعیین کنید.
با این حال، تنها چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که روغن ترمز سالم تقریباً شفاف و با رنگ زرد ظاهر می شود. این رنگ قبل از ریختن آن در مخزن خودرو باید شبیه رنگ داخل بطری باشد.
مایع ترمز سیاه است: معنی آن چیست؟
اگر مخزن روغن ترمز خودرو را باز کنید متوجه مایع سیاه یا قهوه ای رنگ شدید. پس ماشینت چی شد؟ با عرض پوزش می گوییم که روغن ترمز مشکی نشانه ای از آلوده بودن مایع شماست. هنگامی که این اتفاق می افتد، توانایی سیستم ترمز برای فشار دادن کاهش می یابد و ممکن است عملکرد ترمز تحت تاثیر قرار گیرد. علاوه بر این، روغن ترمز مشکی به این معنی است که واشر لاستیکی خراب شده و مایع موجود در باک خیلی قدیمی است و نیاز به تعویض دارد. در واقع، معلوم می شود که آلاینده های روغن ترمز به مهر و موم های لاستیکی و واشرها حمله می کنند. رنگ سیاه موجود در مایع ذرات کربن از لنت های لاستیکی است.
چرا روغن ترمز سیاه می شود؟
بسیاری از رانندگان گفتند که روغن ترمز سیاه به دلیل سن آن است. این یک نظر واقعی است. مانند سایر مایعات، روغن ترمز نیز پس از مدتی طولانی تحلیل رفته و نیاز به تعویض دارد. پس از مدتی، روغن ترمز شما به اندازه کافی آلاینده ها جمع می شود و باعث می شود رنگ شروع به تغییر کند. این تغییر رنگ از زرد شفاف به زرد تیره تر تغییر می کند و هنگامی که روغن ترمز قهوه ای یا سیاه است، می تواند سیستم ترمز را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد.
داخل سیستم ترمز مخزن روغن ترمز قرار دارد. از این مخزن، روغن ترمز مسیر خود را از سیلندر تا چرخ های خودرو طی می کند. اگر مرتباً ترمز را پا بگذارید، روغن ترمز سریعتر آلوده می شود. و حتی اگر به اندازه ویژگیهای آن سخت رانندگی نکنید، روغن ترمز شما همچنان در طول زمان آلایندههایی ایجاد میکند.
علت دوم تغییر رنگ در روغن ترمز، خراب شدن برخی از قسمت های سیستم ترمز مانند خطوط ترمز لاستیکی، واشر روی سیلندر کمکی یا چرخ است. زیرا روغن ترمز خورنده است. حتی اگر اجزای سیستم ترمز برای مقاومت در برابر چنین خوردگی طراحی شده اند. اگر به درستی سرویس یا مراقبت نشوند، این قطعات علائم ساییدگی و پارگی را نشان خواهند داد. در این زمان، قطعات میکروسکوپی و دوده لاستیک مسیر نفوذ به داخل روغن ترمز را دنبال می کنند. تغییر رنگ و همچنین کاهش اثربخشی مایع.
چرا روغن ترمز به راحتی آلوده می شود؟
اگرچه ترمز یک سیستم مهر و موم شده است، بخار هنوز می تواند از سوراخ های میکرو در شیلنگ لاستیکی و حلقه آب بندی عبور کند. در همین حال، روغن ترمز خودرو به دلیل توانایی بالای آن در جذب رطوبت، به راحتی جوشانده می شود و باعث کاهش فشار ترمز و ضعیف شدن راندمان ترمز می شود.
علاوه بر این، در کشورهای دارای آب و هوای مرطوب. هنگامی که خودرو در هوای بارانی یا سیلابی حرکت می کند، جزئیات در سیستم ترمز نیز در معرض زنگ زدگی هستند، زمانی که روغن ترمز از آب “اشباع” می کند. علاوه بر این، کمبود روغن ترمز یا روغن تخریب شده عامل آسیب های سیستم ترمز مانند صداهای عجیب، کم بودن پدال، احساس ترمز شدید و شدیدترین آن پدیده از دست دادن ترمز خودرو است.
به گفته کارشناسان خودرو، روغن ترمز حاوی بازدارنده های خوردگی و آنتی اکسیدان ها است. با گذشت زمان، ساختار این مواد شکسته می شود و منجر به خوردگی فلز و تجمع رسوباتی می شود که جریان مایع ترمز را مختل می کند.
وقتی مایع ترمز سیاه است می توانید رانندگی کنید؟
روغن ترمز مشکی مطلقاً نشانه خوبی نیست. این رنگ نشان می دهد که احتمالاً رطوبتی به مایع شما نفوذ کرده است و کیفیت مایع را به طرز چشمگیری نشان می دهد. عملکرد اصلی روغن ترمز این است که روغن ترمز شما روان تر کار کند. اگر روغن ترمز این ویژگی را از دست بدهد چه اتفاقی می افتد؟ بنابراین این دلیلی است که بسیاری از کارشناسان رانندگی وسیله نقلیه خود را با مایع مشکی توصیه نمی کنند. اگرچه روغن ترمز سیاه همیشه باعث زنگ هشدار نمی شود، استفاده از روغن ترمز می تواند مشکلات جدی ایجاد کند.
این محتوای مایع می تواند اجزای فولادی سیستم ترمز شما را خورده و آنها را خراب کند. استفاده از روغن ترمز برای مدت طولانی بدون تعویض باعث خوردگی سیلندرهای چرخ می شود. ترمز پدال پا موثر نیست. لنت های ترمز به سرعت آسیب می بینند… بسیاری از قطعات و اجزاء فرسوده شده و آسیب دیده اند که بر کل سیستم ترمز و خودرو تأثیر می گذارد. حتی رانندگی خودت
علاوه بر این، نقطه جوش روغن ترمز آلوده کمتر از مایع ترمز تمیز خواهد بود و در نتیجه کارایی ترمز کاهش می یابد. هنگام رانندگی، استفاده از ترمز مقدار زیادی گرما تولید می کند. بنابراین، سفر با روغن ترمز کثیف، زمانی که مایع به جوش می آید، مقدار زیادی کف و گاز ایجاد می کند. برای مدت طولانی ترمزهای خودرو آسیب دیده است. وقتی در جاده رانندگی می کنید این بسیار خطرناک است.
هر چند وقت یکبار باید مایع ترمز را تعویض کنید؟
روغن ترمز می تواند در 12 ماه اول با 2 درصد آب آلوده شود و تنها پس از 36 ماه به 7 تا 8 درصد افزایش یابد. اگر به موقع مایع را تعویض نکنید ، می تواند منجر به آسیب به سیستم ترمز در حین کار شود.
طبق توصیه های سازنده، روغن ترمز هر 3 سال یا بعد از 30000 تا 40000 کیلومتر باید تعویض شود. اگر وسیله نقلیه به طور مداوم در شرایط گرد و غبار، رطوبت بالا یا استفاده مداوم از ترمز در حال حرکت است. صاحب خودرو می تواند روغن ترمز را زودتر عوض کند.
پس از آن باید ماشین خود را برای تعمیر نزد مکانیک ببرید تا مطمئن شوید همه چیز سالم است. برای دانستن دقیق زمان تعویض روغن ترمز، صاحبان خودرو می توانند مقدار و کیفیت روغن موجود در باک را از طریق سنسور روغن ترمز مجهز به خودرو یا به صورت دستی بررسی کنند. در مورد بازرسی دستی، فقط از بیرون مشاهده کنید. برای جلوگیری از ورود هوا و رطوبت درب آن را باز نکنید. رنگ منعکس کننده کیفیت روغن است. روغن ترمز استاندارد در صورت قهوه ای شدن روشن یا بی رنگ است. این بدان معنی است که روغن به شدت خراب شده است و برای محافظت از سیستم ترمز باید تعویض شود.
مراحل تعویض مایع ترمز خودرو
مرحله 1:
چرخ را بردارید و ترمز خودرو را با محلول تمیزکننده تخصصی تمیز کنید.
گام 2:
موقعیت بالای لوله سیال را پیدا کنید و دستگیره های لاستیکی را که قسمت بیرونی لوله را می پوشانند بردارید. یک لوله پلاستیکی را در مخزن قرار دهید و دریچه تخلیه را باز کنید تا مایع قدیمی خارج شود. این روش هوای برگشتی را به داخل سیلندر ترمز به حداقل می رساند.
مرحله 3:
یک تکه چوب را طوری وارد کنید که وقتی فشار روغن رها می شود، پدال ترمز دور نشود.
مرحله 4:
درب مخزن روغن ترمز را باز کنید، از نی استفاده کنید تا تمام روغن قدیمی را بیرون بکشید، روغن جدید بریزید و درب مخزن را محکم ببندید.
مرحله 5:
ترمز را با نیروی ثابت نگه دارید، پیچ شیر تخلیه را سفت کنید و سپس ¼ چرخش را شل کنید تا تمام روغن قدیمی تخلیه شود. سپس پیچ ها را دوباره سفت کنید، لوله پلاستیکی را بردارید و دستگیره های لاستیکی را مانند قبل نصب کنید.
پس از تکمیل مراحل تعویض روغن ترمز، مالک خودرو موتور را روشن می کند، پدال ترمز را فشار داده و رها می کند تا پایداری سیستم ترمز را بررسی کند.
به عنوان “خون حیات” سیستم ترمز هیدرولیک. روغن ترمز باید به طور دوره ای نگهداری و تعویض شود تا تخریب ترمز محدود شود و از خطرات عملیاتی جلوگیری شود.
برای به حداکثر رساندن راندمان انتقال نیرو، صاحبان خودرو باید روغن ترمز فشرده نشده ای را انتخاب کنند که بتواند کالیپرهای ترمز را روغن کاری کند تا به کاهش خوردگی و نقطه جوش بالا کمک کند. استفاده از روغن ترمز تخصصی مخصوص هر مدل خودرو با توجه به توصیه های سازنده توصیه می شود. این نه تنها به به حداکثر رساندن کارایی روغن ترمز خودرو کمک می کند، بلکه عمر سیستم ترمز را نیز تضمین می کند.